Aanleg achtertuin Nunspeet

Deze klus in Nunspeet is een heuse metamorfose geworden, waar we vanaf het begin tot eind alle werkzaamheden hebben uitgevoerd.

Om te beginnen hebben we een pergola tegen de schuur aan gezet. Hier word nog doek ingemaakt, zodat er een heuse overkapping ontstaat. Vervolgens hebben we de hele tuin leeggehaald. Alle huidige stenen uitgebroken en afgevoerd, en het gras afgegraven om er vervolgens vulzand in te maken. Ondertussen hebben we alvast bekabeling aangelegd voor de verlichting die we later gaan maken.

Dan is het tijd om te beginnen met de bestrating. De tegels zijn geokeramische tegels, een keramische tegel geplakt op een betonnen ondergrond, van 60×60 cm. Deze kunnen door de al betonnen onderkant, gewoon in zand worden gelegd. Alle tegels worden met een voegje gelegd, zodat we deze later kunnen voegen met voegmortel. Onkruid krijgt in deze tuin geen kans meer.

Als de bestrating erin zit is het tijd om met de borders te beginnen. Hiervoor zijn splitblokken gebruikt, om een mooi robuust uiterlijk te creƫren. Hiertussen hebben we kunstgras gelegd, de trend van tegenwoordig. Al met al dus een zeer onderhoudsvriendelijke tuin.

Tot slot hebben we de verlichting voor elkaar gemaakt. Een paar mooie spotjes in het perkje langs de zijkant van de tuin, en wat mooie lampjes aan de muren.

Klik op de afbeeldingen om alle foto’s van het project te bekijken.

Terug naar overzicht projecten